Zeker sporten: verzekering voor individuele sporters

6
nov
2017

Inwoners die buiten clubverband sporten, kunnen zich verzekeren via de ‘Zeker sporten’-verzekering voor sportongevallen. Een solopakket kost € 20, een gezinspakket € 35. Naast een kwalitatieve sportverzekering krijg je via een online platform regelmatig een motivatietip om je aan het sporten te houden. Schepen van sport Ann Van Dorpe stelt het ‘Zeker sporten’ Sportpakket voor.

Je wilt sporten wanneer het jou past? Overpelt heeft veel mogelijkheden om te sporten zowel voor de individuele sportbeoefenaar als voor de sportclubs. In sportcentrum de Bemvoort vinden heel wat Overpeltse sportclubs hun thuisbasis. Maar ook in de andere kerkdorpen is er een goed uitgebouwde sportinfrastructuur op maat van iedereen.

Overpeltenaren die buiten clubverband sporten, kunnen zich nu verzekeren voor sportongevallen. Door in te tekenen op een Sportpakket ben je verzekerd telkens je gaat sporten en krijg je deskundige begeleiding. De Sportpakketten zijn een initiatief van de gemeente, Zeker Sporten en ISB. Schepen van sport Ann Van Dorpe: ‘Of je nu alleen sport of met het hele gezin, je geniet van alle voordelen en een gerust gevoel want zowel de gezamenlijke als afzonderlijke sportactiviteiten zijn 100% verzekerd. Een solopakket kost slechts € 20,00 per jaar en voor een gezinspakket betaal je € 35,00. Hiervoor krijg je een kwaliteitsvolle sportverzekering. De mutualiteit betaalt je sportpakket trouwens ook gedeeltelijk of volledig terug.’

De ‘Zeker Sport’ sportverzekering is ideaal voor wielertoeristen, wandelaars, joggers, zwemmers, skaters en mensen die aan fitness of yoga doen. Het pakket dekt lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid, hartfalen en beroertes en biedt rechtsbijstand. 

Op de website www.zekersporten.be/overpelt krijg je trouwens regelmatig een vakkundige motivatietip op je afgevuurd. Slimme training, energieke voeding, nieuwe trends,… je bent van alles op de hoogte. Op dezelfde website kan je je Sportpakket met de verzekering online aanvragen.