Welzijnsschakel Pelterhoekje naar nieuwe locatie op Oude Markt

10
jan
2018

Welzijnsschakel Pelterhoekje verhuist op donderdag 11 januari naar een nieuwe locatie op de Oude Markt. Pelterhoekje richt zich op mensen in de samenleving die minder kansen krijgen zoals mensen met een beperkt budget, zonder diploma of personen die geïsoleerd leven. Op donderdag 11 januari kan iedereen tussen 12.00 en 20.00 uur kennismaken met de nieuwe locatie en werking van het Pelterhoekje.

Al enkele jaren vind je in de Peltanusstraat de Welzijnsschakel Pelterhoekje in de gebouwen van het Sociaal Huis. Omwille van de verhuis van het Sociaal Huis naar het gemeentehuis moest ook Pelterhoekje op zoek naar een nieuwe locatie. Met hulp van het gemeentebestuur krijgen zij vanaf 11 januari hun thuis in een nieuw pand op de Oude Markt 12B. Dat is de hoek richting Kloosterstraat.

Schepen van sociale zaken Dominiek Vanendert: “Bij Welzijnsschakel Pelterhoekje is iedereen welkom. Maar we richten ons in de eerste plaats op mensen in de samenleving die minder kansen hebben gekregen of momenteel krijgen (beperkt budget, geen diploma, geïsoleerd,…). Vrijwilligers zorgen voor een aangename sfeer. Bezoekers en vrijwilligers krijgen de mogelijkheid tot ontmoeting en er is een aanbod van activiteiten en vorming.”

Zo is er een wekelijks ontmoetingsmoment op donderdag van 12.00 tot 17.00 uur, waar iedereen gezellig een kopje koffie kan drinken of een praatje kan slaan. Daarnaast organiseert Pelterhoekje een hobbyclubje op vrijdag namiddag en een kookworkshop elke eerste woensdag avond van de maand. In samenwerking met andere Overpeltse verenigingen organiseert Pelterhoekje regelmatig nog andere activiteiten.

Schepen van welzijn Ann Van Dorpe: ‘Wil je kennis maken met het nieuwe pand en de werking van Welzijnsschakel Pelterhoekje? Op donderdag 11 januari is iedereen van 12.00 tot 20.00 uur welkom op de nieuwe locatie op de Oude Markt 12B. De leden van de kookworkshops bereiden gratis een lekker hapje en drankje voor iedereen.’