Start bouw nieuw gemeentelijk sportpark Kadijk

26
sep
2018

In de Kadijkstraat start de bouw van het geheel nieuwe sportpark Kadijk. Het hoofdgebouw met nieuwe kleedkamers, kantine en tribune vormt samen met het A-terrein in kunstgras de kern van de nieuwe sportinfrastructuur. Drie pleinen met gewone afmetingen, een kleiner grasveld en een Finse piste vervolledigen het park. Gestart in Overpelt, moet het nieuwe sportcomplex tegen eind volgend jaar klaar zijn in Pelt.

Schepen van sport Ann Van Dorpe : “Het nieuwe gemeentelijke sportpark Kadijk zal in de eerste plaats het voetbalgebeuren dat er traditioneel bestaan heeft, verankeren in een nieuwe infrastructuur. Maar in principe kan elke buitensport die op gras wordt gespeeld, er plaatsvinden. Zo zal ook Krachtbal Club Overpelt er zijn stek krijgen.”

Naast een sportief project is de realisatie van het nieuwe gemeentelijke sportpark ook een ruimtelijk project. Het is gelegen nabije de kern van Overpelt en het Mariaziekenhuis. Het werkt zo centrumondersteunend doordat fietswegen en trage wegen er voor zullen zorgen dat het sportpark goed verbonden wordt met de dorpskern en met de rest van de gemeente.

De buitenaanleg kost bijna 2,31 miljoen euro, de realisatie van het gebouw bijna 1,64 miljoen (waarvan 500.000 voor rekening van Kadijk SK) – telkens excl. BTW. Het is de buitenaanleg die eerst van start gaat, met nog voor de winter de aanleg van twee graspleinen. Die moeten bespeelbaar zijn na de zomer van 2019.  Als deze twee pleinen aangelegd zijn, volgen de parkings en de toegangswegen. Het kunstgrasplein wordt aangelegd in het voorjaar van 2019, als de ruwbouw klaar is. De afwerking van het complex begint tegen de zomer van 2019. Het einde van de bouwwerken is voorzien voor het najaar van 2019.

Burgemeester Jaak Fransen : ”Overpelt kent een rijk verenigingsleven op het vlak van cultuur, recreatie maar ook sport. Dat komt onder meer omdat wij  er in de gemeente altijd mee voor gezorgd hebben dat de nodige hedendaagse infrastructuur aanwezig is. De realisatie van dit sportpark is daar naast onze recent nog gerenoveerde sporthal, het zwembad waarin op dit ogenblik bjjkomend geïnvesteerd wordt en de andere buitensportaccomodaties opnieuw een mooi voorbeeld van. Uiteindelijk zal dit straks alle Peltenaren ten goede komen.”

Bekijk ook de illustraties: