Pleintje Olmenstraat wordt heraangelegd

25
okt
2017

Momenteel wordt het pleintje in de Olmenstraat, in navolging van het speelplein in Overpelt-Fabriek, helemaal heraangelegd.  In het najaar van 2016 werd er samen met Kind & Samenleving een traject gelopen waarbij kinderen uit de beide buurten de bestaande terreinen en speelgelegenheden in hun woonomgeving konden evalueren. Meteen mochten ze ook potentiële nieuwe terreinen detecteren en meedenken over de (her)inrichting. “We hebben vervolgens voortgebouwd op het advies van de kinderen en nu worden de plannen die op tafel liggen uitgevoerd”, zegt schepen van jeugd Ann Van Dorpe.

 

De werken aan het pleintje in de Olmenstraat zijn intussen al gestart en nemen enkele weken in beslag. De stoepen en het verharde gedeelte van het pleintje in betontegels worden verwijderd. Ze worden vervangen door gras dat deels intensief en deels extensief wordt onderhouden. Doorheen het gras komt een pad in dolomiet. Dat kan dienen als fietsparcours voor de kinderen. Het pad krijgt geen kantstroken. Het is de bedoeling dat het pad kan uitdeinen in het gras. Na een tijdje zal er dan geen duidelijke scheiding zijn tussen gras en pad en dat geeft het geheel een meer natuurlijke look. De bestaande kastanjebomen worden vervangen door verschillende formaten lindebomen.

 

Er worden een aantal speelelementen voorzien. Eerst en vooral komen er ‘stapstenen ‘, houten palen die op verschillende hoogten in de grond zitten.  Op twee aangelegde heuveltjes van een halve tot een meter hoogte worden boomstammen gelegd die dienen als klauterbomen voor de kinderen. De bestaande petanquebaan blijft behouden, maar wordt opgewaardeerd. Bij de petanquebaan komt een zitbank.

 

Het rechter straatgedeelte (voor wie van de Lindelsebaan komt) wordt tenslotte afgesloten. Het wordt een verharde fiets- en speelzone.

Contactinformatie

 • Dienst welzijn

  Gemeentehuis Overpelt

  Oude Markt 2
  3900 Overpelt

  • 011 80 94 00

  Openingsuren

  • Vandaag open van 08:30 tot 12:30 (Enkel na afspraak, te maken via 011 80 94 00)
  • Morgen open van 08:30 tot 12:30 (Enkel na afspraak, te maken via 011 80 94 00), van 18:00 tot 20:00 (Enkel na afspraak, te maken via 011 80 94 00)
  Alle openingsuren