Overpelt legt buurtorganisaties in de watten

7
feb
2018

Overpelt blijft investeren in een gedegen buurtwerking met zowel inhoudelijke, financiële én logistieke ondersteuning. Het bundelt alle gemeentelijke initiatieven waarbij buurtorganisaties worden ondersteund via het project 'Wijk up'. Het gaat hierbij over de uitleendienst, feestcheques, speelkoffers, het verenigingsloket en cultuur op buurtfeesten. Op donderdag 15 februari om 19.30 uur nodigt Overpelt de vertegenwoordigers van alle buurtverenigingen uit voor een info-vergadering in CC Palethe. De buurten krijgen dan uitleg over hoe de gemeente hen kan helpen bij het organiseren van leuke buurtactiviteiten.

Overpelt is een levendige gemeente met ondernemende inwoners en buurten waarin heel veel gebeurt. Om het gemeenschapsgevoel in de buurten extra aan te moedigen stelt het gemeentebestuur via het project ‘Wijk Up’ een hele  lijst aan ondersteunings-maatregelen voor die het buurten bij de organisatie van hun activiteiten gemakkelijker moeten maken. Schepen van buurtwerking Ann Van Dorpe: “Er is logistieke ondersteuning, via materialen uit de uitleendienst. Er is financiële en materiële ondersteuning via de feestcheques. Er is ondersteuning bij de uitwerking van een leuk programma. En er is zelfs ondersteuning op administratief vlak, via het gemeentelijke verenigingsloket in CC Palethe. Voor alle vragen rond het organiseren van een buurtactiviteit kan u daar terecht.”

Heel veel buurten maken met veel enthousiasme gebruik van het Wijk Up-aanbod. Zo ondersteunde de gemeente vorig jaar 53 buurtfeesten en 14 speelstraten. Buurtverenigingen die dit jaar een buurtactiviteit of een speelstraat willen organiseren zijn hartelijk welkom op donderdag 15 februari om 19.30 uur in de projectiezaal van CC Palethe. We bespreken er alle initiatieven die het gemeentebestuur aanbiedt ter ondersteuning van buurtwerkingen. De toegang is uiteraard gratis! Vooraf inschrijven is niet nodig.