Naschoolse kalender laat kinderen ravotten meteen na school

4
sep
2018

Bij het begin van het nieuwe schooljaar krijgen alle kleuters en kinderen die in Overpelt school lopen de nieuwe naschoolse kalender in de boekentas. De folder geeft een afgestemd overzicht van het naschoolse aanbod van de gemeentelijke diensten en externe partners. Schepen van gezin Ann Van Dorpe stelt de nieuwe naschoolse kalender voor.

Een job hebben en tegelijk voor kinderen zorgen is geen eenvoudige opgave. Op beide terreinen wil je er voor de volle honderd procent zijn. En dat is praktisch niet altijd mogelijk. Werkende mama’s en papa’s kunnen dus best een goede ondersteuning krijgen als het gaat om de opvang van de kinderen. Schepen van gezin Ann Van Dorpe: ‘In Overpelt gebeurt dit in de eerste plaats via de gemeentelijke kinderopvang, waar dagelijks 150 kinderen opvang vinden voor en na de school. Maar vaak is een plekje bij de opvang niet eens nodig. Kinderen krijgen in Overpelt meteen na school de mogelijkheid om bezig te zijn met hun favoriete sport of hobby. In de nieuwe naschoolse kalender vinden ouders heel wat activiteiten op maat van de verschillende doelgroepen.’

De nieuwe naschoolse kalender is een gemeentelijk initiatief van de ‘Brede School’ Spelenderwijs. Daarbij werken verschillende (gemeentelijke en externe) spelers samen om kinderen en jongeren na de school niet louter op te vangen, maar om hen bijkomende kansen op ontplooiing aan te bieden. De kinderopvang kan op die manier meer beleving en beweging bieden én beter afgestemd worden op het lokale vrijetijdsaanbod.

Schepen van gezin Ann Van Dorpe: ‘Concreet sluiten zo veel mogelijk activiteiten voor kinderen en jongeren onmiddellijk aan op de schooluren. Op die manier zijn ouders niet langer ‘verplicht’ om hun kinderen naar de naschoolse kinderopvang te sturen. In plaats daarvan kunnen ze kiezen uit activiteiten waarbij ze ook nog eens hun talenten kunnen ontwikkelen en kunnen bewegen. Denk maar aan de naschoolse sportactiviteiten, muziek-, dans- en tekenlessen van de Kunstacademie Noord-Limburg en allerhande workshops van de gemeentelijke diensten.’

De inschrijvingen van het nieuwe seizoen starten vanaf donderdag 13 september om 18.30 uur via www.i-school.be/login. U kan een gedrukt exemplaar van de naschoolse kalender afhalen in CC Palethe of het gemeentehuis of hieronder een digitaal exemplaar downloaden.


Downloads: