Indrukwekkend zomerprogramma voor kinderen in Vakantiekalender

17
mei
2018

Deze week krijgen goed 1500 Overpeltse kinderen de ‘Spelenderwijs Vakantiekalender 2018’ mee naar huis. De kalender, een brochure van maar liefst 20 pagina’s, is een handig overzicht van alle activiteiten voor kinderen en tieners tijdens de zomervakantie. Inschrijven voor de gemeentelijke activiteiten kan vanaf donderdag 24 mei om 18.30 uur, online via www.i-school.be/login.  Schepen van jeugd en gezin Ann Van Dorpe stelt de nieuwe Vakantiekalender voor.

‘Staycation’ is de trend voor de komende zomervakantie. Schepen van jeugd en gezin Ann Van Dorpe: ”Het betekent zoveel als vakantie nemen in je eigen achtertuin. Om het groeiend aantal mensen, vooral gezinnen met (jonge) kinderen, hun ‘staycation’ maximaal te laten invullen, werkte het gemeentebestuur de ‘Spelenderwijs Vakantiekalender’ uit.” De ‘Vakantiekalender’ is een brochure geworden van maar liefst twintig pagina’s, boordevol leuke activiteiten voor kleuters, kinderen en tieners in de eigen gemeente tijdens de komende zomervakantie. Schepen voor jeugd en gezin Ann Van Dorpe: ‘Het aanbod is immens: zowel op creatief als op sportief vlak zijn er talloze leuke activiteiten gepland. Zo goed als elke dag valt er iets te beleven in Overpelt. Uiteraard zorgt ook de speelpleinwerking ‘de Speelvogels’ voor een zomer vol plezier. Op de praktische kalender in de brochure kunnen de mensen dag per dag bekijken wat er allemaal te doen is.’ Het hele aanbod kan u trouwens ook altijd hier terugvinden.

Om werkende ouders maximaal de mogelijkheid  te geven om hun kinderen te laten deelnemen aan activiteiten, biedt het gemeentebestuur gratis opvang aan  voorafgaand aan de eigen activiteiten. Schepen van jeugd en gezin Ann Van Dorpe: “Op de dagen dat de gemeentelijke vrijetijdsdiensten zelf activiteiten organiseren, kunnen ouders hun kinderen vanaf 8.00 uur in veilige handen achterlaten op de voorziene opvangplaats. Ze hoeven zich dan niet in te schrijven voor de gemeentelijke kinderopvang in ’t Ravotterke.”

Vanaf donderdag 24 mei om 18.30 uur kan u uw kinderen voor alle gemeentelijke activiteiten in één keer inschrijven via www.-i-school.be/login.

Ouders die nog geen login hebben van i-school raden we aan om zich zeker voor het begin van de inschrijvingsperiode te registreren via www.i-school.be/overpelt/registreren   Heeft u hulp nodig hierbij of heeft u vragen? U kan ons steeds bereiken via spelenderwijs@overpelt.be .


KLIK HIER VOOR DE PDF-VERSIE VAN DE VAKANTIEKALENDER