Beachsporten op 2244 m² strand in 't Pelterke

7
mei
2018

In Overpelt is op zondag 6 mei 2018 het beachterrein in ’t Pelterke officieel in gebruik genomen. Het terrein werd grotendeels in het najaar van 2017 aangelegd, maar het was wachten op het juiste weer om het in de juiste sfeer in gebruik te nemen. De eigen technische dienst stond in voor de aanleg. De enorme zandbak heeft een oppervlakte van liefst 2244 m² en biedt plaats aan drie terreinen voor beachhandbal en zeven voor beachvolleybal. “Het nieuw aangelegde strandterrein vervangt de zandvlakte op de Leukens waar voorheen het strandsportgebeuren plaats vond en waar nu een lokaal bedrijvenpark ontwikkeld wordt,” zegt schepen van sport Ann Van Dorpe.

De enorme zandbak is 106 meter lang en op zijn breedst 22 meter breed en bevat maar liefst 1100 ton wit zand. Het terrein is  standaard  voorzien van twee volleybalterreinen en één handbalterrein. De overige ruimte is ‘Pelt(erke) beach’. De netten voor volleybal zijn in de hoogte verstelbaar en daardoor voor alle leeftijden toegankelijk. De materialen voor volleybal kunnen volledig verwijderd worden, waardoor de ruimte optimaal te benutten is.

Het beachterrein is vrij toegankelijk voor iedereen, maar binnenkort is het mogelijk om in de Bemvoort een plein te reserveren zoals je ook een deel van de sporthal reserveert. Je kan in het sportcentrum dan ook de verwijderbare belijning verkrijgen. De terreinen zullen elk jaar geplaatst worden bij het ingaan van het zomeruur en terug verwijderd bij het ingaan van het winteruur.

De kostprijs van het project bedraagt 33 386 euro in totaal. Om er mee voor te zorgen dat de terreinen er piekfijn blijven uitzien, hebben de sportclubs VCO, HCO, DHCO en Spikeball Overpelt ermee ingestemd om het meter- en peterschap op te nemen.  Deze clubs verzorgden met demonstraties van hun sporten mee de sportieve opening van het beachterrein.

“We hebben er alvast een prachtige sportaccommodatie bij voor de beoefening van een aantal heel populaire zomersporten”, besluit Ann Van Dorpe.

Contactinformatie