BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

BE-Alert is een nieuw alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie. 

Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media, de hulpdiensten aanwezig op het terrein of via het sirene-netwerk. Dankzij BE-Alert kan je binnenkort ook rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail

Een burgemeester, gouverneur of minister activeert Be-Alert, om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft.  Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen:

 • 600 gesproken oproepen tegelijkertijd
 • 100 sms’en per seconde
 • 10.000 mails per seconde

BE-Alert werkt zeer doelgericht (bepaalde straat/wijk/zone). Er is ook geen tussenkanaal. Het gaat om rechtstreekse informatie van de overheid. Kortom: het is heel efficiënt om snel de nodige aanbevelingen te communiceren.

Inschrijven

Om de berichten van BE-Alert te kunnen ontvangen, moet je je inschrijven. Je kan dat via de website http://be-alert.be/ . Daar vind je ook alle verdere info over dit nieuwe verwittigingssysteem.

Contactinformatie

 • Informatiedienst

  Gemeentehuis

  Oude Markt 2
  3900 Overpelt

  Openingsuren

  • Vandaag open van 08:30 tot 12:30 (Enkel na afspraak, te maken via 011 80 94 00)
  • Morgen open van 08:30 tot 12:30 (Enkel na afspraak, te maken via 011 80 94 00)
  Alle openingsuren