Werken zuidkant Oude Markt begonnen

Werken zuidkant Oude Markt begonnen
10-01-2012

Op 11 januari zijn de werken begonnen aan de zuidelijke zijde van de Oude Markt. Het gaat om het gedeelte van de Kloosterstraat tot voor het gemeentehuis en de stoepen tot aan TIO aan de zijde van het gemeentehuis. Na de opbraak wordt eerst een nieuwe gasleiding gelegd. Dit werk neemt zeker 15 werkdagen in beslag. Daarna beginnen de voorbereidingen voor de heraanleg van dit gedeelte. Van zodra het mogelijk is, wordt er - zoals aan de overzijde - een strook afgebakend om de toegankelijkheid van de handelszaken aldaar te verzekeren.  Hoe lang de werken in deze fase duren, hangt af van het weer.


Vanuit de Kloosterstraat en vanuit de Peltanusstraat is de doorgang naar de Oude Markt in deze fase volledig afgesloten voor alle verkeer. Op de hoek van de Dorpsstraat tegenover het gemeentehuis wordt op de bedding van het plein een parkeerzone aangelegd ten behoeve van de winkels die in deze nieuwe fase liggen. Let op: in deze tijdelijke parkeerzone geldt de regeling van een blauwe zone.

 

De toegang tot het gemeentehuis blijft verzekerd via de helling in de Dorpsstraat. Er kan wel hinder zijn tijdens de aanleg van de gasleiding. De toegankelijkheid blijft echter ook dan verzekerd. De oude ingang die normaal gebruikt wordt bij ceremonies is voor de gehele duur van deze fase onbruikbaar. Het Sociaal Huis en de achterzijde van het gemeentehuis blijven bereikbaar via de Nieuwe Markt.

 

Intussen gaan de klinkerwerken aan de noordelijke zijde voort. Binnenkort – een exacte datum is er nog niet op te plakken – wordt ook de kiosk ontmanteld.

Terug naar het overzicht