Vrije tijd & evenementen

 • Burgemeesters vragen Universiteit Hasselt om fusiemogelijkheden te onderzoeken

  De burgemeesters van Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt lieten al eerder optekenen een fusie niet ongenegen te zijn. Vandaag mag gesteld worden dat op basis van de gezamenlijke gesprekken die zij daarover voerden, een gezonde basis en goede wil aanwezig is om een fusie te doen slagen. Maar zeker is de fusie nog niet.

  Vooral het effect op de bestuurskracht en de schaalgrootte willen de burgemeesters grondig onderzoeken.

   

  De drie gemeenten vroegen inmiddels bij monde van de burgemeesters aan Prof. dr. Johan Ackaert (Universiteit Hasselt), die reeds heeft toegezegd, om samen met de gemeentesecretarissen de voor- en nadelen van een eventuele fusie in kaart te brengen, mede onder begeleiding van de diensten van Binnenlandse Aangelegenheden.

  Meer

 • Grondige renovatie gemeentehuis in het verschiet

  Grondige renovatie gemeentehuis in het verschiet

  Overpelt gaat zijn gemeentehuis grondig renoveren. Het is een complex dossier, want het gebouw moet tegelijk energie-efficiënt worden, plaats bieden voor bijkomende diensten en meer praktisch en comfortabel gemaakt worden voor personeel en publiek. Het energiezuinig maken van eigen gebouwen en tegelijkertijd de inrichting ervan optimaliseren,  dat is de lijn die het huidige gemeentebestuur in Overpelt reeds geruime tijd volgt. De voorbije jaren werden al de gemeentewerf en het sportcentrum aangepakt. Aanpassingswerken (1,4 miljoen €) aan deze laatste leverden trouwens een besparing op van 26% op de energie-uitgaven. Nu volgt dus het gemeentehuis en later zal ook het Cultuurcentrum Palethe nog onder de loep worden genomen, zegt burgemeester Jaak Fransen.

  Meer

Meer nieuws van Over Overpelt