initiatieven rond gezondheid en welzijn

 • Infonamiddag over gezond wonen in de winter

  Infonamiddag over gezond wonen in de winter

  In het dienstencentrum van campus Pelle Melle heeft op donderdag 26 november eerstkomende onder de titel ‘gezond de winter rond’ een infonamiddag plaats over gezond wonen in de winter. De temperaturen dalen en de zon laat zich niet meer zo veel zien. Voor vele mensen – senioren – is dat het signaal om ramen te sluiten, kachels aan te maken en lekker binnen te blijven. Maar ook als het kouder wordt, is geregeld frisse lucht in huis belangrijk.

   

  Tijdens de zomermaanden is het eenvoudig om het huis te luchten. De temperatuur laat toe om deuren en ramen regelmatig open te zetten. Bovendien komen de meeste mensen dan ook regelmatig buiten. Met de komst van de koude is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Onder het motto ‘koud buiten, gezond binnen’ krijg je tijdens deze infonamiddag allerlei tips om het gedurende de lange winter binnen ook nog gezond te houden. Zo krijg je bijvoorbeeld info over CO-gevaar, vocht in huis en gezellig en toch gezond verwarmen.

   

  Praktisch

  • Wanneer: donderdag 26 november van 14.00 tot 16.30 uur

  • Waar: dienstencentrum Pelle Melle, Dorpsstraat 58

  • Prijs: 3 euro, consumptie inbegrepen

  • Graag reserveren (via tel.011/809 400 – algemeen nummer van de gemeente, u wordt doorverbonden)   

  Meer

 • Theaterstuk over valpreventie in Pelle Melle

  Theaterstuk over valpreventie in Pelle Melle

  In het dienstencentrum van campus Pelle Melle kan je op dinsdag  17 november eerstkomende naar het educatief theaterstuk  ‘Trap niet in de val’ gaan kijken. ‘Trap niet in de val’ gaat over valpreventie bij ouderen.  De kans om te vallen stijgt immers met de leeftijd. Eén op drie ouderen valt en vaak heeft dit ernstige gevolgen. Redenen genoeg dus om hier extra aandacht aan te schenken. Het theaterstuk doet dit alvast op een plezierige manier.

   

  Het scenario van ‘Trap niet in de val’ werd geschreven door een 55-plusser en wordt gebracht door 55-plussers die al jarenlang zijn aangesloten bij het theatergezelschap ‘De Zingende Sterren’. Het is een educatief theaterstuk over valpreventie bij ouderen en richt zich dan ook vooral naar deze doelgroep en hun omgeving.

   

  In het toneelstuk worden op een ludieke manier de gevaarlijke punten in een woning onder de aandacht gebracht. Er zijn factoren in de woning, maar ook factoren eigen aan de oudere zelf zoals schoeisel, medicatiegebruik, voeding, beweging, … Al deze aspecten komen aan bod, en zijn heel herkenbaar.

  Meer

Meer nieuws van Leven & Welzijn