Welzijn

 • Cursus 'Veilig elektrisch fietsen'

  Cursus 'Veilig elektrisch fietsen'

  Het gemeentebestuur van Overpelt, Okra en de thuiszorgwinkel organiseren samen de cursus 'Veilig elektrisch fietsen'. De cursus zal doorgaan op dinsdag 9 juni 2015 om 9.30 en om 13.30 uur. Het theoretisch gedeelte zal plaatsvinden in de Muzezaal van CC Palethe. Er kunnen telkens maximaal 30 personen deelnemen. Inschrijven is verplicht.

   

  Heb je een elektrische fiets? Weet je hoe deze werkt? Wil je nog enkele nuttige gebruikstips krijgen? Hoe begeef je je veilig in het verkeer? Of overweeg je een aankoop van een elektrische fiets? Dan is deze cursus geknipt. In 'Veilig elektrisch fietsen' leer je in theorie en praktijk veiliger met een elektrische fiets rijden. Bovendien krijg je advies voor de aankoop van een elektrische fiets. 

   

  Meer info en inschrijving via milieu@overpelt.be of 011/809 426.

   

  Meer

 • Sociaal Huis bezoekt eenoudergezinnen

  Sociaal Huis bezoekt eenoudergezinnen

  Het Sociaal Huis is gestart met huisbezoeken bij de eenoudergezinnen in Overpelt. Vooral deze gezinnen blijken vandaag de dag erg kwetsbaar te zijn, zeker als het gaat om het financiële plaatje. Het Sociaal Huis wil daar iets aan doen en samen met de ouder nagaan of er voldoende zicht is op de rechten waarop het gezin aanspraak kan maken. Overpelt kiest daarmee resoluut voor een dienstverlening dicht bij de mensen, zegt OCMW-voorzitter Dominiek Vanendert.

  Meer

Meer nieuws van Leven & Welzijn