Bibliotheek

 • Mooiste boom van Vlaanderen staat in Overpelt

  Mooiste boom van Vlaanderen staat in Overpelt

  De kanstanjeboom van het Hobos is verkozen tot 'Mooiste Boom van Vlaanderen'. De kastanjeboom staat in de oude voormalige boomgaard met 15 tamme kastanjes. De boomgaard werd waarschijnlijk aangelegd voor de productie van brandewijn in de jeneverstokerij die in de 18-de eeuw op het Hobos gevestigd was. Op de topografische kaart van 1849 is de boomgaard duidelijk weergegeven. Vanwege zijn ouderdom, verscholen schoonheid tussen de andere bomen en de historiek verdient deze boom de titel van 'Mooiste Boom van Vlaanderen'.


  Meer

 • Fietsslinger van 3 tot 7 augustus

  Fietsslinger van 3 tot 7 augustus

  Van 3 tot 7 augustus heeft in Overpelt weer de Fietsslinger plaats, een vijfdaagse fietshappening op maat van het hele gezin. Met tochten tussen 30 en 40 kilometer die volledig bewegwijzerd zijn, is de Fietsslinger immers goed te doen voor kinderen die regelmatig op de fiets springen.

   

  De routes, samengesteld door de werkgroep fietssport en de Overpeltse sportdienst, lopen langs de mooiste plekjes in de regio. De startplaats is elke dag ergens anders. Elke dag is er onderweg ook een rustplaats voorzien. Vertrekken kan vrij tussen 13.00 en 18.30 uur. Wie aan minstens vier ritten deelneemt, krijgt op de laatste dag een aandenken en een gratis consumptie in de cafetaria van sportcentrum De Bemvoort.

   

  De vertrekpunten:

  • 3 augustus: 't Pelterke (Jeugdlaan 4), richting Achel
  • 4 augustus: Den Drossaerd (Parkstraat 21), richting Hamont
  • 5 augustus: De Schakel (Leukenstraat 29), richting Peer
  • 6 augustus: parochiezaal Holheide (Bremstraat 25), richting Balen
  • 7 augustus: sportcentrum De Bemvoort (Jeugdlaan 8), richting Hechtel-Eksel.

   

  Prijs: € 2 per rit en € 7 voor een weekkaart.

   

  Bekijk hier de foto's van de editie van dit jaar.

  Meer

Meer nieuws van Toerisme & vrije tijd