Bibliotheek

 • Extra veiligheidsmaatregelen EK voetbal Oude Markt

  Extra veiligheidsmaatregelen EK voetbal Oude Markt

  Deze maatregelen zijn er gekomen op instructie van de burgemeester en de lokale politie. Zij geven gevolg aan de richtlijnen uit de omzendbrief van de minister van Binnenlandse Zaken betreffende het uitzenden van voetbalwedstrijden op een groot scherm op het Belgisch grondgebied en de organisatie van evenementen gelieerd aan voetbal.


   

  • De Oude Markt wordt vanaf 3 uur voor aanvang van de wedstrijden van de Belgische ploeg afgesloten met hoge hekken. Toegang tot de Oude Markt is enkel mogelijk via de hoek Dorpsstraat-De Heuf en via de Kloosterstraat. Aan de andere – afgesloten – toegangen zullen stewards de weg wijzen naar de toegangen. Aan de twee toegangen zal veiligheidspersoneel toegangscontroles uitvoeren.

    

  • Tassen en rugzakken zullen in principe niet worden toegelaten op de Oude Markt. Alle soorten van vuurwerk, van Bengaals vuur tot rookbommen en voetzoekers zijn absoluut verboden. Anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd wordt de Oude Markt nog gecontroleerd op eventuele verdachte voorwerpen

   

   

  • Vanaf 3 uur voor aanvang van de wedstrijd geldt in de richting van de Oude Markt een absoluut parkeerverbod:

    • In de Dorpsstraat vanaf Dorpsstraat 61;

    • In de Dorpsstraat vanaf TIO;

    • In de Peltanusstraat vanaf de Nieuwe Markt;

    • In de Kloosterstraat vanaf het kruispunt met de Rodenbachlaan.

  Politie, organisatoren en veiligheidsmedewerkers zullen duidelijk herkenbaar aanwezig zijn op het evenement.  Aarzel niet om hen aan te spreken indien u iets als ongewoon of bedreigend ervaart. 


  Klik hier voor de toegang tot de Oude Markt.


  Klik hier voor een plan van de opstelling op de Oude Markt.


  Meer

 • Overpelt is klaar voor het grote voetbalfeest

  Overpelt is klaar voor het grote voetbalfeest

  In Overpelt is de Oude Markt helemaal klaar voor het EK voetbal in Frankrijk. Onder de noemer FrankiPelt! slaan iN Pelt vzw en de Pelter Duvels in samenwerking met de horeca en Palliovik de handen in mekaar om vanaf 10 juni een voetbalfeest aan te bieden aan alle supporters van de Belgische nationale ploeg. De gemeente ondersteunt de organisatie met heel wat logistiek. Extra aandacht gaat naar de veiligheid. Want we willen vooral dat dit voetbalevenement een topfeest kan zijn voor groot en klein, zegt schepen van evenementen Carine Van Gerven.

  Meer

Meer nieuws van Toerisme & vrije tijd