Bibliotheek

 • Fietsslinger van 3 tot 7 augustus

  Fietsslinger van 3 tot 7 augustus

  Van 3 tot 7 augustus heeft in Overpelt weer de Fietsslinger plaats, een vijfdaagse fietshappening op maat van het hele gezin. Met tochten tussen 30 en 40 kilometer die volledig bewegwijzerd zijn, is de Fietsslinger immers goed te doen voor kinderen die regelmatig op de fiets springen.

   

  De routes, samengesteld door de werkgroep fietssport en de Overpeltse sportdienst, lopen langs de mooiste plekjes in de regio. De startplaats is elke dag ergens anders. Elke dag is er onderweg ook een rustplaats voorzien. Vertrekken kan vrij tussen 13.00 en 18.30 uur. Wie aan minstens vier ritten deelneemt, krijgt op de laatste dag een aandenken en een gratis consumptie in de cafetaria van sportcentrum De Bemvoort.

   

  De vertrekpunten:

  • 3 augustus: 't Pelterke (Jeugdlaan 4), richting Achel
  • 4 augustus: Den Drossaerd (Parkstraat 21), richting Hamont
  • 5 augustus: De Schakel (Leukenstraat 29), richting Peer
  • 6 augustus: parochiezaal Holheide (Bremstraat 25), richting Balen
  • 7 augustus: sportcentrum De Bemvoort (Jeugdlaan 8), richting Hechtel-Eksel.

   

  Prijs: € 2 per rit en € 7 voor een weekkaart.

   

  Bekijk hier de foto's van de editie van dit jaar.

  Meer

 • Klimmen, klauteren en kliederen in Heesakkerpark

  Klimmen, klauteren en kliederen in Heesakkerpark

  In het Heesakkerpark in Overpelt kan je naar speelzone Dommelvallei. Natuurlijke klim- en klautermogelijkheden, evenwichtsbalken, takken om te sleuren, water om te spetteren, modder om te kliederen en zelfs een heuse uitkijktoren moeten garant staan voor uren speelplezier in een bosrijke omgeving. De speelzone is ingericht op de voormalige bloemenweide in het park. Bosland is hiermee een natuurlijk speelpark rijker dat de fantasie van de kinderen prikkelt, zegt de Overpeltse schepen van toerisme Patrick Van Baelen.

  Meer

Meer nieuws van Toerisme & vrije tijd